Examensarbete hos Synective Labs

Som Nordens vassaste konsult-team inom FPGA-teknik söker vi nu exjobbare för flera spännande projekt. Du är student på masternivå inom t.ex. EE eller CS och har ett stort intresse för FPGA/GPU samt bildbehandling. Du bör ha relevanta kurser i bagaget, dvs VHDL/Verilog eller CUDA/OpenCL samt några bildbehandlingskurser. Gärna också Matlab.

Nedan hittar du några förslag på examensarbeten – har du egna idéer som ligger inom våra intresseområden så är vi också öppna för förslag.

Videobaserad Fartkamera

Utveckla en basal “fartkamera” baserad på rörelsevektorer (Optical flow) beräknade ur ett videoflöde. Problemet är mycket väl lämpat för FPGA- eller GPU-implementation. Examensarbetet omfattar hela kedjan från framtagning av algoritmer till implementation på en FPGA eller GPU-baserad plattform.

Deep Learning/Autonom bil

Ta fram ett FPGA-baserat system som kan läsa hastighetsskyltar i farten och applicera det på vår autonoma RC-bil, framtagen i ett tidigare exjobb. Bilen ska automatiskt anpassa hastigheten efter skyltarna.

Structure From Motion

Generera och visualisera 3D data ur scener utifrån rörelsevektorer i strömmande bilder.

Super Resolution

Generera bilder med superhög upplösning genom att applicera bildbehandling på bildflöde som innehåller rörelse. Demoeffekt liknande “CSI” övervakningskamera.

FPGA-baserade molntjänster

I Amazons molnbaserade serverpark AWS kan man hyra noder bestyckade med FPGAer. I konceptet ingår också en speciellt framtagen verktygssvit för att göra användningen så enkel som möjlig. Utforska potentialen i dessa ”moln-FPGAer” genom att implementera algoritmer för gensekvensiering, videokompression eller något annat intressant och beräkningstungt.

 

Låter det intressant? Hör av dig till oss!

Gunnar Stjernberg,  0708-688445 – Stockholm
Magnus Peterson, 013-4651042 – Linköping
Sven Holmquist, 031-7607241 – Göteborg

Du når oss också via work@synective.se dit du också är välkommen med din ansökan!